Köpek Oteli BeylikDüzü

 

Köpek Oteli BeylikDüzü 

 

LoisDuncan’ın Hotel for Dogs kitabından aynı isim kullanılarak uyarlanan sinema filmi Köpek Oteli 2009’ da gösterime girmişti. Sinema filminde yetim kalmış olan iki kardeşin sokaklardan topladıkları sahibi olmayan köpekleri terkedilmiş eski bir otele yerleştirmeleri anlatılıyordu. ThorFreudenthal tarafından köpek eğitimi yönetmeliği yapılan filmde EmmaRobets başrolü üstlenmişti. Günümüzde köpek otelleri, pansiyonları hatta butik otelleri yaygın olarak hayvan severlerin can dostlarını gönül rahatlığı ile bıraka bileceği mekânlar olarak hizmet veriyor. 

 

Köpek severler ve besleyenler için köpeklerini yanlarında götüremeyecekleri iş seyahatleri veya tatillerde can dostlarını nereye bırakacakları ciddi bir sorun noktasındadır. İlk alternatif olarak bir tanıdığa bırakma fikri uygulanması zor bir metottur. Köpeğin emanet edileceği kişi bulunsa bile köpek bakımı konusunda becerisi bilinmediğinden köpeğin iç rahatlığı ile bırakılması mümkün olmamaktadır. Yukarıda belirtilen ihtiyaç çok sayıda köpek pansiyonu ve oteli açılması sonucunu meydana getirmiş durumda. Bu tür mekânların sahipleri ve işletmecileri de genel olarak hayvan sever ve köpek sahibi insanlardır. Mekânlar oluşturulurken kendi köpeğimi buraya emanet eder miyim sorusunu soran işletmeciler, köpekler için son derece kullanışlı ve güvenli mekânlar oluşturmuş durumdalar.  

 

Genel olarak yapılmaya çalışılan sahibinin yanında olmadığını hissettirmeyecek şartların köpek için hazırlanmasıdır. Tel kafeslerin olmadığı, emanet ettiğinizin köpeğinizin soğuk fayans, taş zeminlerde yatmadığı kendi evindeki gibi bir ortam oluşturulmaya çalışılan mekânlarda diğer köpeklerle arkadaşlıkları da belirli kurallarla yürütülür. Her köpeğin yaşadığı ev ortamı farklı olacağından doğal olarak günlük rutin içindeki faaliyetlerinde ve zamanlarında farklılıklar olacaktır. Yemek yeme alışkanlıkları ve zamanları ile tuvalet kullanma şekillerinde de köpekler arasında köpek oteli farklılıklar olması gayet normaldir. Köpek otellerinde, köpeğin o otelin bir parçası değil misafiri olduğu anlayışı genel bir kabul şeklindedir. Durum böyle olduğu için köpeğin sahibinden, köpeğin günlük rutinleri hakkında geniş bilgi alınarak bu rutine mümkün olduğu kadar uyulmaya çalışır. Köpek sıkı kurallara bağlı yaşamaya zorlanmaz. Aksine evinden hiç ayrılmamış gibi yaşatılmaya çalışılır.  

 

Her ne kadar güvenle emanet edilmiş olsa bile yine de hayvan severin aklının bir bölümü köpeğinde kalacak ve onu merak edecektir. Köpek oteli işlevi yerine getiren mekânlarda dikkat edilen önemli unsurlardan biri de köpek sahibinin istediği zaman arayarak bilgi alabilmesi ve köpeğinin her anını takip edebilmesidir.Köpekler için oyun oynamak hayatlarının bırakılamaz bir parçasıdır. Köpek otellerinde bu durum dikkate alınarak özel oyun parkurları, yürüyüş yolları hazırlanır. Konusunun uzmanı personeller yardımı ile bu oyun parkurlarında oyunlar oynanarak köpeğin enerjisini atması ve güzel vakit geçirmesi sağlanır. Bazı köpek otellerinde özel yüzme havuzları bulunmaktadır.Köpek otellerinin en önemli özelliklerinden biri de istihdam köpek pansiyonu edilen uzman veterinerler sayesinde köpeğinizde oluşabilecek ani sağlık sorunlarına anında müdahale imkânlarına sahip olunmasıdır. 

 

Köpeklerin bakımı ve temizliği için özel kuaförlük hizmetleri veren köpek otelleri de bulunmaktadır. Köpek kozmetiği günümüzde artık kendi başına bir sektör haline gelmiş durumda. Hayvan severlere köpeklerini daha güzel gösterecek her türlü kozmetik ürünü kolaylıkla bulunabilir durumda. Ayrıca köpekler için banyo yapma imkânları da köpek otellerinde sağlanmaktadır. Köpek besleyenler için köpekleri onların yakın arkadaşları hatta dostlarıdır. Sahiplerine son derece bağlı olan köpekler kendilerine gösterilen her türlü ilgi ve sevgiye karşılık verip hiçbir zaman unutmazlar. Köpekler için sahipleri her şeyleridir ve onlar için yapamayacakları yoktur. Köpek pansiyonu ve otelleri köpeklerin gönül rahatlığı ile bırakılacağı, sıcak ev ortamı şeklinde hazırlanmış yerler olarak hayvan severlere yaygın bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. 

 

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpek Pansiyonu Bakırköy

Köpek Eğitimi Esenyurt

Köpek Oteli Esenyurt