Köpek Pansiyonu Bakırköy

 

Köpek Pansiyonu Bakırköy 

 

 Bakırköy, İstanbul'un eski ve gelişmiş bir ilçesidir. Avrupa yakasında yer alır. Bakırköy ilçesinin batısında Küçükçekmece, kuzeyinde Bahçelievler, kuzeydoğusunda Güngören, doğusunda Zeytinburnu ve güneyinde köpek eğitimi Marmara Denizi bulunmaktadır.  Bakırköy ilçesi 1926 yılında kurulmuştur. Bugünkü sınırlarına 1992'de ulaşmıştır. Bakırköy nüfusu 2015 yılı verilerine göre 223248'dir. Bakırköy 35 km2’lik alana kurulmuştur. Bakırköy'ün toplam 15 adet mahallesi vardır. Bakırköy, İstanbul'un ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. 

 

Bakırköy ilçesinin Roma İmparatorluğu'ndaki ismi Hebdomon'dur. Bizans'ın son dönemlerinde ve Osmanlı döneminde Bakırköy'ün ismi Makri köy ‘dür. Cumhuriyet’in ilanından sonra Bakırköy ismini almıştır.  Mustafa Kemal Atatürk'ün isteğiyle kurulmuş olan Atatürk Ormanı, hem bir doğal güzellik oluşturur hem de oksijen kaynağıdır. Osmanlı İmparatorluğu'ndan Bakırköy'e kalan önemli tarihi eserler; Çarşı Camii ve Ahmet Hatun Camii'dir. Bizans döneminden ise köpek oteli Bakırköy'e Fil damı kalmıştır. Bakırköy'de bulunan diğer tarihi eserler; Bakırköy Hamamı, Ayastefanos, Rus Anıtı ve Azatlı Barut hanesidir. Bakırköy'ün Marmara Denizi kıyı şeridinde plajları ve doğal güzellikleri bulunmaktadır.  

 

Uluslararası Havacılık alanında faaliyet gösteren, Türkiye'nin en büyük havalimanı olan Atatürk Havalimanı, Bakırköy'de bulunur. Bu durum Bakırköy'e büyük bir turizm potansiyeli oluşturur.  Bakırköy'de büyük alışveriş merkezleri, beş yıldızlı oteller, kültür merkezleri ve sosyal hizmet alanları bulunmaktadır. Türkiye'nin ilk Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Bakırköy'de açılmıştır. İsmi Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'dir.  Bakırköy ilçesinin spordaki en başarılı kulübü Bakırköy Spor Kulübü’dür. Bakırköy Gençlik ve Spor Kulübü çeşitli branşlarda gençlere hizmet vermektedir. Bu branşlar; jimnastik, atletizm, tenis, yüzme, paletli yüzme, su altı voleybol, bocce ve çim hokeyidir. Bakırköy'de bulunan Sinan Erdem Spor Salonu, Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü büyük spor salonudur. Türkiye'nin ilk ve tek atletizm salonu Bakırköy'de bulunan Ataköy Atletizm Salonu'dur.  Bakırköy'de emekliler, esnaflar ve bürokratlar bulunmaktadır. Yeniden yerleşim yok gibidir.  

 

 Bakırköy'de en yakın dostlarımız olan köpeklerin nüfusu da oldukça yüksektir. Bakırköy köpek bakımında ve yetiştiriciliğinde gelişmişlik göstermiştir. Bakırköy'de yaşayan insanlar, sosyal statülerinden dolayı köpeklerine fazla zaman ayıramayabilirler. Hal bu ki köpekler her an ilgi ve şefkate ihtiyaç duyarlar. Gidecekleri köpek pansiyonu toplantılar, tatiller, yoğun iş temposu nedeniyle köpeklerini emanet edebilecekleri bir yere ihtiyaç duyarlar. Köpeklerini emanet edecekleri bu yere güvenmek isterler. Köpeklerinin ilgi ve şefkatten uzak kalmamasını isterler. Köpeklerinin günlük ihtiyaçlarının ve eğer varsa özel ihtiyaçlarının karşılanmasını isterler. 

 Bakırköy'deki köpek pansiyonları köpek yetiştiricilerinin sorununa çare olmak için açılmışlardır. Bakırköy'de bulunan bu pansiyonlarda; köpeklerin günlük ve varsa özel ihtiyaçları karşılanır. Temizliği yapılır. Köpeğe, yaşı ve ırkı göz önüne alınarak gerekli eğitimler verilir. Köpekler; ev ortamında yaşamaya alışıksa kapalı olan pansiyon bölümlerinde, bahçede yaşamaya alışıksa açık alana bakan pansiyon bölümlerinde konaklamaktadırlar. Bakırköy'deki köpek pansiyonlarında köpeklerin özgürce oynayacakları doğa ortamı, sosyal aktiviteler ve enerjilerini atabilecekleri çok çeşitli oyuncaklar bulunmaktadır. Köpek pansiyonları çok geniş alana sahiptir. Bu sayede köpekler rahatça dolaştırılabilir. 

 

Bakırköy köpek pansiyonlarında köpeklerin konaklayacağı alanlar her gün veteriner hekimlerin kontrolünde dezenfekte edilmektedir. Veteriner hekimler köpeklerin sağlık kontrollerini de yaparlar.  Bakırköy köpek pansiyonlarında köpeklerin dış görünüşleriyle de ilgilenilir. Köpek pansiyonu bünyesinde görevli olan kuaförler köpeğin tıraşı, temizliği ve banyo yaptırılmasıyla ilgilenir. Düzenli bir şekilde tırnak kesimi yapılır. Bu işlemler her köpeğin ihtiyacına göre ayrı ayrı yapılmaktadır. Köpeklerin her birinin tuvalet ihtiyaçları farklıdır. Bu ihtiyaçlar köpek sahiplerinin belirtmiş olduğu saatlere göre karşılanmaktadır. 

 

  


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Köpek Eğitimi Esenyurt

Köpek Oteli Esenyurt